A sikeres tanulmányok vagy sportteljesítmény illetve a sikeresen végzett munka összefügg a látás élességével, hiszen a legtöbb inger a szemünkön keresztül ér bennünket. Nem mindegy tehát, milyennek látjuk a körülöttünk levő világot!

Szűrési akciónk keretében gyors, pontos véleményt kaphatunk látásunk állapotáról, tanácsot, ha korrigálandó dioptria hibaglaucoma (zöldhályog), vagy szürkehályog gyanúja vetődik fel, esetleg  kontaktlencse választás előtt állunk. A szűrésen az optometrista szakember nézi a páciens közel-  és távollátási képességét, azt, hogy rendben kialakult-e a mélységlátása, van-e rejtett kancsalsága , szemmozgás zavara, vagy kell-e korrigálni valamilyen eltérést.

A szűrésről

Érdemes tudnunk, hogy a gyermekek szeme a serdülőkor végéig a testtel együtt növekszik, változtatja a méretét, az alakját. Ezzel a változással bármikor megjelenhetnek korrigálandó dioptria hibák.

Különösen akkor aktuális a szemészeti szűrés, ha páciens szülei között  – életkortól függetlenül – is van szemüveges, esetleg mindketten hordanak valamilyen látásjavító segédeszközt, például kontaktlencsét. Ebben az esetben ugyanis a hajlam nagyobb valószínűséggel öröklődik.

Ma már a különböző színes, vagy más, egyéb specialitásokkal is ellátott kontaktlencsék (például cilinder) lehetővé teszik, hogy azok számára is élessé váljanak a közeli, távoli tárgyak, akik nem szívesen hordanának szemüveget az orrukon.

A szemészeti centrumunkban végzett szűrések a legmodernebb, válogatottan pontos műszerek segítségével történnek.

Szűrési akciónk keretében, novemberben gyors, pontos véleményt kaphatunk a látásunk állapotáról, valamint tanácsokat és segítséget az esetleges további vizsgálatokhoz. Legyen szó korrigálandó dioptria hibáról, glaucoma (zöldhályog), szürkehályog, vagy kontaktlencse választás lehetőségéről.

A szemészeti szűrés ára 4000 Ft.

A szűrés eredményét a páciensek részletes tájékoztatóval kiegészített leleten kapják meg. Előfordulhat, hogy az eredmény alapján szemészeti vizsgálat elvégzése javasolt. Ebben az esetben a vizsgálat külön időpontban, előre egyeztetett rendelési időben történik. A vizsgálat árába természetesen beleszámít a szűrésért kifizetett összeg, vagyis annyival kevesebbet kell fizetni a vizsgálat végén.

Egy megfelelően elkészített szemüveg vagy kontaktlencse magabiztosságot, jó közérzet biztosít, gyakran jobb tanulási eredményekhez segíti a pácienst. Nem érdemes tehát megvárni az egyetemi vizsgaidőszakot! Sem azt, amíg homályosan látjuk a közelre, vagy távolra eső tárgyakat. A felkészülést  a vizsgára, vagy egy fontos munkára semmi sem segíti jobban, mint a jó koncentrációs készség, amelyhez a legfontosabb technikai elem az éleslátás.  Kontaktológus specialistáink azoknak is segítséget nyújtanak, akik idegenkednek a szemüveg viselésétől, így inkább kontaktlencsét választanának.

OptoKid Szemészeti Centrum

Jelentkezzen be szemészeti szűrésre online – egyszerűen, kényelmesen, otthonról, időpont foglalási rendszerünk segítségével

Bejelentkezés telefonon munkaidőben:+36 1 44 33 200

Vagy e-mailen keresztül a formula kitöltésével