Jelentkezés február végéig! Játékosan is lehet gyógyítani!

Tompalátás (amblyopia) kezelésének kiegészítése egy otthon használható, háromdimenziós, interaktív videojátékszerű orvostechnikai eszközzel, klinikai vizsgálat keretében.

Keresünk 5-16 éves tompalátó gyermekeket, akiknek az egyik szem látása a megfelelő szemüveggel sem javítható. A vizsgálatra beutaló nélkül, térítésmentesen lehet jelentkezni az OptoKid gyermekszemészeti rendelőben (1037 Budapest, Bokor u. 17-21).

A vizsgálat bevonási feltételeinek teljesülése esetén szakértőink a gyermekbarát, háromdimenziós videojátékszerű eszközt meghatározott időtartamra a beteg otthonába telepítik. A legújabb kutatások szerint a kétszemes stimuláció a hagyományos kezelésnél hatékonyabban segíthet a szem funkcióinak javításában és a megfelelő mélységészlelés (térlátás) kialakításában. A klinikai vizsgálatban elsődlegesen azt értékeljük, hogy a speciális videojáték napi 1 órán keresztüli használata hozzájárul-e a tompalátó szem látásélességének javulásához, a hagyományos tapaszolás kiegészítéseként alkalmazva. Ezen kívül értékeljük, hogy javít-e a sztereolátáson, a kontrasztérzékenységen, ill. a szem- és a kézmozgás összehangolásán.

Vizsgálat rendelési időben: 8.00 – 19.00 (hétfőtől-péntekig)

Az első vizsgálat időtartama kb. 25-30 perc.

További információval a 06 20 244 61 44 – es telefonszámon állunk rendelkezésére!

(A vizsgálat címe: A STEREOPIA szoftver, mint fejlesztés alatt álló orvostechnikai eszköz klinikai vizsgálata tompalátásban (amblyopia) szenvedő gyermekkorú betegeken a standard takarásos kezelés kiegészítéseként

A vizsgálatot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága engedélyezte, az engedély száma:

OGYÉI / 48318/ 2017.)

OptoKid Szemészeti Centrum