Szemészeti szűrési akció 6 éveseknek

Az óvodában végzett iskolaérettségi vizsgálat során a gyermek fejlődésének egy szakaszáról fontos információt kaphatunk szülőként. Valójában a védőnők által végzett szemészeti szűrés is az iskolába készülődés egyik fontos állomása. Azonban azt, hogy a gyermek valóban jól lát-e, illetve jól látja-e majd a táblát, a leghitelesebben a gyermekszemész képes megállapítani. Különösen akkor indokolt iskolakezdés előtt elvinni a gyermeket gyermekszemész specialistához, ha az egyik vagy mindkét szülő szemüveges, illetve, ha még sohasem vizsgálta szemész a gyermeket.

A tavaszi, speciális szemészeti szűrés időpontjai:

  • március 14. (szerda) 8.00- 13.00 óráig illetve
  • március 21. (szerda) 8.00-13.00 óráig.

Alternatív időpont:
március 20. (kedd) 17.00-18.00 óráig.

Gyermekszemészeti szűrésre időpontot az ugyfelszolgalat@optokid.hu e-mail címen lehet egyeztetni.

A speciális, széleskörű gyermekszemészeti szűrés díja 7. 500 Ft. Amennyiben a szűrés alkalmával a gyermekszemész további vizsgálatot javasol (amely időigényes), egy következő, a szülő számára legmegfelelőbb időpontban kerülhet sor. A későbbi vizsgálat vizitdíjába beleszámítjuk a szűréskor kifizetett 7.500 Ft – ot, vagyis ezt az összeget a vizsgálat díjából levonjuk.

A gyermekszemészeti szűrést dr. Sipos Éva Mária szemész doktornő végzi. A játékokkal, speciálisan a gyermekek szemészeti szűréséhez használatos eszközökkel végzett szűrésen a közelre és távolra látáshoz szükséges két szemes együttműködést, a szemek dominanciáját, a szemizmok egyensúlyát vizsgálja, a színlátás épségét ellenőrzi a gyermekszemész.

A szűrésen kiderülnek a legapróbb fénytörési hibák, illetve például a rejtett kancsalság, amelynek korrigálását – ahogy a többi gondnak is – a gyermek érdekében érdemes még az iskola előtt megkezdeni.

Azonban nemcsak 6 éves korban javasolt a szemészeti vizsgálat iskolakezdés előtt, hanem minden korosztálynak, hiszen a gyermek látásfejlődését, tanulmányait, figyelmét, koncentráló képességét befolyásolja, hogy a környezetében észlelt ingereket, információkat, amelyek a szemen keresztül érkeznek meg, megfelelően képes-e befogadni.

Időpont egyeztetése a szűrési napokra: ugyfelszolgalat@optokid.hu

Időpont foglalása szemészeti vizsgálatokra más időpontokra illetve orvosokhoz a linkre kattintva, egyszerűen, gyorsan:

https://optokid.hu/rendelesre-jelentkezes/
https://optokid.hu/kapcsolat/
https://optokid.hu/

Szeretettel várjuk rendeléseinken.

ONLINE BEJELENTKEZÉS RENDELÉSRE

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Kontaktológia

A kontaktlencsék viselésének időtartama

Kontaktológia, kontaktlencse illesztés

Mi fordulhat elő kontaktlencse viseléskor?

A kontaktlencse tisztítása, fertőtlenítése és tárolása