Mai világunkban egyre többen hordanak kontaktlencsét, amelyet esztétikai szempontból sok esetben előnyösebbnek tartanak a páciensek, mint a szemüveget. A kontaktlencse használata többségében kozmetikai célból történik, kisebb százalékban javasolja, vagy írja elő a szemészorvos a viseletet, bizonyos szemészeti megbetegedések terápiájaként. A hivatalos megítélés szerint a kontaktlencse invazív (testbe behatoló) gyógyászati segédeszköznek minősül, amelynek egészségügyi kockázatai is vannak.

A kontaktlencse használata – segít a szakember

Mivel gyógyászati segédeszközről beszélünk, nagyon fontos megemlíteni, hogy a szövődmények elkerülése érdekében ajánlott szakember segítségét kérni, amennyiben magunk is szeretnénk kipróbálni vagy használni e terápiás eljárást a látásunk javítására.

Ezen diplomás szakember lehet orvos vagy akár a kontaktológiában professzionális ismeretekkel bíró, ugyancsak egyetemi végzettséggel rendelkező optometrista is. Mindkét szakmának megvan a lehetősége arra, hogy biztonsággal és az egészséges szemet őrizve ajánljon megfelelő kontaktlencsét számunkra.

Érdemes megfogadni a vizsgáló/illesztő utasításait, mert komoly károkat okozhatunk a szemünkben a helytelen kontaktlencse-használat következtében. Számos megbetegedésnek lehet kiváltó oka a kontaktlencse helytelen használata vagy ápolása.

Istvánfi Kinga
Diplomás optometrista, kontaktológus

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT RENDELÉSEINKRE: 06 1 44 33 200

ONLINE BEJELENTKEZÉS RENDELÉSRE