Az OptoKid Gyermekszemészeti rendelőben az utóbbi időben 40-45 páciens fordult meg naponta egy, két vagy három kísérővel. A jelenlegi COVID-19 járványveszélyben az ilyen számú személyes találkozás a megfertőződés komoly kockázatát jelenti, mind a rendelőben megjelenőkre, mind az egészségügyi dolgozókra nézve. Ezért a március 16-ai miniszteri rendelet értelmében a rendeléseket kénytelenek voltunk felfüggeszteni. Azonban segítséget kívánunk adni a betegeknek és/vagy a szülőknek, hogy személyes találkozás nélkül továbbra is választ kaphassanak kérdéseikre a járványveszély csökkenéséig. Ezt a segítséget ONLINE (VIDEO) VIZIT/TÁVKONZULTÁCIÓVAL tudjuk gond nélkül biztosítani.

Mivel fordulhatnak hozzánk?

Szemgyulladás, váladékozás, szemfájdalom esetén video- konzultáció segítségével a tüneteket elemezhetjük, a teendőket meg tudjuk beszélni, postán gyógyszerreceptet tudunk elküldeni.

A gondozásunk alatt álló gyermekeknél a szülő segítségével a videokapcsolat révén akár néhány ellenőrző vizsgálatot is el tudunk végezni, és a terápia folytatását vagy változtatását is meg tudjuk tenni. Szemtakaró receptet postázni tudunk.

A rendelői kontrollvizsgálat jelenlegi elmaradásának a következményeit meg tudjuk beszélni.

Szemüveg sérülése, törése, elvesztése esetén korábbi vizsgálati eredményeink alapján el tudjuk juttatni az új szemüveg készítéséhez szükséges adatokat.

Milyen esetben nem tudunk segíteni?

Szemüveg, kontaktlencse erősségének módosítása, amennyiben nem lát jól a páciens.

Szemfenékvizsgálat, szemnyomásmérés, dioptriamérés és minden olyan vizsgálat, amihez orvos-beteg személyes találkozóra van szükség.

Mire van szükség a távkonzultációhoz?

Egy kamerával ellátott telefonra és telefonos időpont egyeztetésre. Az online (video) vizit/távkonzultációval kapcsolatos pontos információkat Intézetünk partneroldalán találják! Kérjük, feltétlenül olvassák el a bejelentkezés és az online vizit pontos menetét, amelyet ezen a linken érhetnek el: ONLINE (VIDEO) VIZIT/TÁVKONZULTÁCIÓ

Kollégánk szeretettel várja hívását: +36-1- 44-33-200.

Kérjük, rendelésünk újra indulásáról további információkért folyamatosan figyeljék honlapunkat és a Facebook-bejegyzéseinket.

Online távkonzultációt végző szemorvosaink:

Dr. Bakos Márta szemész szakorvos

OptoKid Látáscentrum