Dr. Hangyál Éva szemész, gyermekszemész főorvos a hétfői, keddi és szerdai napokon fogadja a pácienseket sürgős, halasztást nem tűrő szemészeti problémák esetén. Ilyenek például a különböző szemsérülések, szemgyulladások, szemfájdalom, váladékozás, könnycsatorna-problémák, kontrollok.

Bejelentkezés szemészeti vizsgálatra a +36 1 44 33 200-as telefonszámon lehetséges.

A karanténban egyre több olyan egészségügyi probléma merül fel, melyhez mindenképp személyes szakorvosi vizsgálat szükséges. Akut esetekben a vizit nem tűr halasztást, hiszen az esetlegesen elmaradó vizsgálat súlyosabb problémákat is okozhat. Különösen igaz ez a szemészeti ellátásban, ahol létfontosságú, hogy egyes esetekben a páciens állapotát minél hamarabb szemész szakorvos ellenőrizze. Az Optokid Gyermekszemészeti Centrum úgy döntött, biztonsági óvintézkedések mellett lehetőséget biztosít a sürgős esetek ellátására.

Biztonságban a szemészeten

Szemészetünkön a koronavírus-járvány miatt új, biztonsági protokollt vezettünk be, hogy az esetleges fertőzésveszélyt a minimálisra csökkentsük. A telefonos bejelentkezés során pácienseink felé a járványügyi –helyzetre tekintettel kérdéseket teszünk fel, hiszen mindannyiunk érdekében csak az olyan pácienseknek adhatunk időpontot, akiknél a fertőzöttségnek kockázatának valószínűsége is minimális.

Pácienseink előjegyzési gyakoriságát 40 percre növeltük, hogy lehetőség szerint a váróban elkerüljük a páciensek találkozását, illetve időt biztosítsuk a két páciens közötti szellőztetésre, fertőtlenítésre. A kockázat csökkentésének érdekében egy gyermekkel egy felnőtt kísérő lehet jelen, felnőtt pácienseink pedig egyedül vehetnek részt a vizsgálaton.

A rendelésen az egészségügyi dolgozók védőköpenyben, maszkban és gumikesztyűben fogadják a pácienseket. A rendelésre érkezők (kétéves kortól) recepciósunktól kapott maszkban léphetnek be a rendelőbe. Biztonságunk érdekében a rendelőben a lehető legkevesebb időt töltik pácienseink.

Online konzultáció

Intézetünkben online távkonzultációs lehetőség is igénybe vehető, ahol szükség szerint recept felírására is van lehetőség. Szemüveg törése, elvesztése esetén a korábbi vizsgálati eredmények alapján eljuttatjuk az új szemüveg készítéséhez szükséges adatokat.

A gyermekszemészeti szűrések a járványhelyzet elmúltával, a korábbi rendelési feltételek visszaállításakor indulnak újra.

Optokid Gyermekszemészeti Centrum